Zwarte houten kozijnen: een mooie trend

Er was ooit een tijd waarin het merendeel van de kozijnen standaard wit geverfd opgeleverd werd. Kiezen voor een andere kleur was kiezen voor het maken van afwegingen en kijken naar welke kleuren er in de straat gebruikt worden. Tegenwoordig is het veel makkelijker om te kiezen voor een unieke, eigenzinnige of aparte kleur. Sterker nog, heeft u al gemerkt dat er steeds meer mensen zijn die hun kozijnen zwart verven? Om nog maar niet te spreken van complete deuren die tegenwoordig zwart zijn.

Zwarte houten kozijnen hebben een aantal interessante voordelen ten opzichte van de witte tegenhanger. Overweegt u de kozijnen zwart te verven, dan helpen we u graag met het afwegen van de voordelen en nadelen. Zijn zwarte houten kozijnen de juiste keuze voor uw woning of bedrijfspand?

Waarom kiest u voor zwarte houten kozijnen?

Een van de meest praktische voordelen aan zwarte houten kozijnen is dat vuil veel minder snel te zien is op het kozijn. Dat geldt zeker aan kozijnen die aan de buitenkant ook zwart gemaakt zijn. Daar komt bij dat zwarte kozijnen makkelijk te combineren zijn met veel uiteenlopende stijlen. Heeft u bijvoorbeeld een landelijk interieur met veel zware, natuurlijke kleuren en materialen, dan zijn de zwarte houten kozijnen een versterkend element in het interieur.

Een modernere, industriële inrichting laat zich natuurlijk helemaal makkelijk combineren met zwart. Heeft u juist een wat drukkere stijl in huis met veel verschillende elementen, dan zorgen de zwarte houten kozijnen voor rust in de woning of het bedrijfspand.

Wat veel mensen aantrekkelijk vinden aan de zwarte houten kozijnen is vooral dat het een chique en duurdere uitstraling geeft. Zeker wanneer u van witte naar zwarte houten kozijnen overgaat, lijkt het alsof uw woning een stuk meer waard geworden is.

Waarom kiest u niet voor zwarte houten kozijnen?

Wilt u zwarte houten kozijnen omdat het de trend is en wilt u mee met de modetrends, dan is het niet verstandig om aan de slag te gaan met de verf. Zodra de trend verandert (en dat is waarschijnlijk volgend jaar), kijkt u nog steeds tegen zwarte houten kozijnen aan. Alles opnieuw (laten) schilderen kost veel geld en tijd. Gaat het alleen om de trend, dan raden we u af om aan de slag te gaan met het schilderen van de kozijnen.

In het verleden vergden zwarte houten kozijnen veel meer onderhoud dan witte kozijnen. Dit had te maken met het kleurverlies; de zwarte kozijnen werden al snel vaal, waardoor het zwart eerder een viezige bruinige kleur werd. Met de verfsoorten van tegenwoordig hoeft u zich daar geen zorgen meer om te maken. Wanneer u de kozijnen zwart verft met kwalitatieve verf, dan kunt u erop rekenen dat zij makkelijk nog jarenlang zwart blijven.

Kiest u voor zwarte houten kozijnen?

Zwarte houten kozijnen bieden tal van voordelen, al raden we u sterk af om de kozijnen alleen te verven omdat u mee wilt met de rage/trend. Is zwart de kleur waarmee u makkelijk of graag wilt combineren in uw woning of bedrijfspand, dan is dit zeker geen verkeerde keuze.

Is het schilderen van de huidige kozijnen geen goede keuze omdat deze verouderd zijn en eigenlijk er slecht uitzien? Neemt u dan eens contact met ons op. Wij leveren maatwerk houten kozijnen en kunnen deze uiteraard ook volledig zwart bij u laten leveren, zodat u direct helemaal klaar bent voor de aankomende decennia. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of ons aanbod, neem dan contact met ons op via de website zodat we u direct persoonlijk verder kunnen helpen.

Scroll naar boven