HOUTEN UITZETRAMEN

De mooiste en meest praktische houten uitzetramen vindt u bij Deluxkozijnen. Kies uit verschillende kleuren en profielen. Het houten uitzetraam is ideaal in de badkamer, het toilet, garage of berging. We leveren het houten uitzetraam compleet met glas, dit is vooraf geïnstalleerd. Dit bespaart een hoop werk zodat u zich bezig kunt houden met andere verbouwingszaken.

Houten uitzetraam op maat

Veel uitzetramen hebben standaard afmetingen. Waarschijnlijk komt u hier tijdens de bouw mee in de knoei. We maken houten uitzetramen volledig op maat. Omdat geen project hetzelfde is maar ook omdat u misschien een groter of kleiner raam nodig heeft.

Onze uitzetramen zijn vervaardigd van een hogere kwaliteit hardhout. Dit hout heeft een stevige structuur en een lange levensduur. Uit praktijk blijkt dat hardhout vaak nog langer meegaat dan kunststof kozijnen. Alweer een goede reden om te kiezen voor hardhouten uitzetramen.

Uitleg over het uitzetraam

Een uitzetraam is in zijn geheel naar buiten te openen. Dit gebeurt met behulp van uitzetters, vandaag de benaming. Voordeel van een uitzetraam is dat het inbraakwerend werkt. Het raam kan namelijk niet naar binnen vallen wat het voor inbrekers een stuk lastiger maakt om het te openen.

U kunt het houten uitzetraam in verschillende standen zetten. Zo creëert u een optimale ventilatie. Doordat de scharnieren boven zitten zorgt dit voor een goede afwatering. Zet het houten uitzetraam op een regenachtige dag  gerust open: regenwater komt niet tot nauwelijks naar binnen.

uitzetraam
Amsterdams profiel
Het Amsterdams profiel

Hardhouten kozijnen met Nederlands profiel

Een houten uitzetraam ziet er vaak saai uit. Niet bij Deluxekozijnen: we leveren de uitzetramen in verschillende profielen. Bijvoorbeeld het Nederlands profiel met een brede stijl. Alles ziet er mooi en strak uit. Het Nederlands profiel is geschikt voor moderne tot klassieke woningen.

Amsterdams profiel

Bijzonder in ons assortiment zijn de houten uitzetramen met Amsterdams profiel. Dit is aan te raden wanneer u de woning of het pand een authentieke uitstraling wil geven. Kijk maar eens naar oude Amsterdamse panden met hun bijzondere kozijnen: dat is het Amsterdams profiel. Speciaal voor u bij Deluxkozijnen verkrijgbaar.

Uitzetramen met hoge isolatiewaarde

Een houten uitzetraam voor de badkamer, toilet, bijkeuken of garage. Vaak wordt dan niet naar de isolatiewaarde gekeken. Toch is het belangrijk om hier op te letten. We leveren de uitzetramen compleet met vooraf geïnstalleerd glas en kitwerk. Alles is zorgvuldig afgewerkt waardoor er weinig warmte doorlekt.

Het houten uitzetraam met passief profiel laat geen warmte weglekken maar zorgt er wel voor dat warmte door zonlicht naar binnen komt. De hoge thermische isolatie van dit kozijn is vooral geschikt voor woningen of gebouwen met een uitstekende isolatie.

Kozijnen van hardhout, kunststof of aluminium

Uitzetramen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Houten uitzetramen hebben altijd een natuurlijke uitstraling. We geven de voorkeur aan hardhout, juist door de lange levensduur. Dit soort kozijnen gaat makkelijk 25 jaar of langer mee.

Kunststof lijkt duurzaam en onderhoudsvriendelijk maar dit valt in de praktijk soms tegen. Goedkoop kunststof verweert snel, daarnaast gaan kunststof uitzetramen niet langer mee dan hardhouten kozijnen.

Aluminium is van een degelijke kwaliteit en gaat lang mee. Helaas heeft dit een minder mooie uitstraling en kan, indien slecht onderhouden, uiteindelijk tóch gaan roesten.

Uitzetraam in elke gewenste kleur

De meeste mensen kiezen voor houten uitzetramen in de kleur wit/ crème of, indien voor de garage of het schuurtje, groen of blauw. Deluxkzoijnen gaat een stap verder: we lakken het houten uitzetraam in elke gewenste RAL-kleur. U heeft de keuze uit meer dan 200 verschillende kleuren. Een kleurenwaaier vindt u online of bij de bouwmarkt.

Wanneer u de kleurcode bewaart is het vrij eenvoudig om later nog eens (extra) kozijnen, uitzetramen of deuren in dezelfde kleur te bestellen. Ook voor het onderhoud is het praktisch wanneer u de kleurcode bewaart.

Benieuwd naar onze houten uitzetramen? Neem gerust een kijkje in onze showroom, maak vooraf een afspraak.

ral kleuren
Elke gewenste RAL kleur
Scroll naar boven