Subsidieregelingen en houten kozijnen

Subsidieregelingen en houten kozijnen; hoe zit dat nou eigenlijk?

Hoewel onze houten kozijnen al bijzonder aantrekkelijk geprijsd zijn, is er een manier om nóg meer op de kosten te besparen. Wanneer u subsidie aan kunt vragen voor het vervangen van de houten kozijnen, betaalt de overheid in feite mee aan de duurzame aanpassingen van uw woning of bedrijfspand. Uiteraard zijn hier regels aan verbonden; zo is alleen de kozijnen vervangen niet genoeg. Ook het glas moet vervangen worden. Wanneer u subsidie aan wilt vragen voor het vervangen van de kozijnen, dan kijkt u naar de ISDE-regeling. In 2022 is er bijvoorbeeld 228 miljoen euro beschikbaar voor energiebesparende aanpassingen.

Wat zijn de voorwaarden voor subsidie op houten kozijnen?

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen. U kunt hierbij denken aan;

  • U mag de uitvoering niet zelf doen. Het moet gedaan worden door een bouwinstallatiebedrijf;
  • U mag uiterlijk 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel subsidie aanvragen;
  • Naast het vervangen van de kozijnen moet minimaal één andere maatregel toegepast worden (zoals een zonneboiler, andere isolatie, aansluiting op het warmtenet);
  • De oppervlakte te vervangen glas moet minstens 8 vierkante meter bedragen. U kunt voor maximaal 45 vierkante meter glas subsidie aanvragen.

Voor een complete lijst met voorwaarden kijkt u op de website van RVO.

Waarom wordt er subsidie gegeven voor aanschaf van houten kozijnen?

In alle plannen van de regionale, nationale en internationale overheden en organisaties vindt u duurzaamheid en het verminderen van de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen en gassen. Concreet komt het erop neer dat we minder fossiele brandstoffen moeten gebruiken, de energievraag moeten verminderen en verstandiger om moeten gaan met de materialen en energiebronnen die we hebben.

Verduurzaming kost geld. In sommige gevallen bijzonder veel geld en dat heeft niet iedereen even op een spaarrekening staan. Omdat verduurzaming wél belangrijk en toegankelijk moet zijn, zijn er tal van mogelijkheden opgesteld om dit toch mogelijk te maken. U kunt hierbij denken aan groene leningen voor duurzame aanpassingen, maar ook aan subsidieregelingen. Subsidie is dus in feite opgesteld om duurzame oplossingen en aanpassingen mogelijk én aantrekkelijker te maken. Uiteindelijk profiteert de overheid overigens ook van uw keuzes; de klimaatdoelstellingen worden makkelijker gehaald wanneer u kiest voor houten kozijnen met triple glas.

Wie kan rekenen op subsidie voor houten kozijnen?

Het is niet zo dat alleen particuliere huiseigenaren subsidie aan kunnen vragen. Zakelijke gebruikers (ondernemers), woningverenigingen, VvE’s en particuliere verhuurders kunnen ook subsidie aanvragen via de website van RVO. Dit heeft alles te maken met de doelstellingen; hoe meer gebouwen voorzien zijn van groene oplossingen en aanpassingen met betrekking tot duurzaam wonen, hoe sneller het gaat met de verduurzaming van Nederland als geheel.

Waar kunt u nog meer rekening mee houden bij de subsidieaanvraag?

Het is mogelijk dat uw gemeente meer ‘potjes’ heeft waar u aanspraak op kunt maken. Bent u van plan om het grootschaliger aan te pakken dan alleen het vervangen van een aantal kozijnen en ramen en overweegt u bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp? Informeer dan eerst bij de gemeente naar de subsidieregelingen en mogelijkheden. Het is belangrijk dat u dit van tevoren doet; vaak moet een subsidieaanvraag op de huidige situatie getoetst worden; achteraf subsidie aanvragen is in sommige gevallen niet mogelijk en dan vist u achter het net.

Onze kozijnen en subsidie voor houten kozijnen en triple glas

Wanneer u gebruik wilt maken van de subsidieregelingen, dan bent u bij ons uiteraard aan het juiste adres. Onze kozijnen en ons glas voldoet aan de eisen. Ook voorzien we u graag van tevoren van alle specificaties, zodat u op voorhand uit kunt rekenen hoeveel subsidie u ontvangt voor de verduurzaming die u voor ogen heeft. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u dat een expert eens met u meekijkt naar de opties? Dan neemt u gewoon contact met ons op, zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.

Scroll naar boven