houten-schuifpui

Houten schuifpuien; de voordelen, kosten en het onderhoud aan uw schuifpui

Wilt u een schuifpui in uw woning laten plaatsen of moet de huidige schuifpui vervangen worden voor een nieuwe, moderne schuifpui met een lange levensduur? Veel mensen kiezen voor houten schuifpuien, waar anderen juist zweren bij een kunststof schuifpui. Hoewel de persoonlijke voorkeur vaak een groot aandeel heeft in de beslissing, is het goed om te weten wat de voordelen en nadelen precies zijn. Hoe zit het nou echt met de kosten voor een houten schuifpui en hoeveel onderhoud is er nodig om de schuifpui van hout een fatsoenlijke levensduur te geven?

De kosten van houten schuifpuien; het grootste voordeel van hout

Het grootste voordeel van houten schuifpuien is de prijs. Hout wordt vaak genoemd als een van de goedkoopste materialen om een schuifpui van te maken. Nu moeten we hier iets aan toevoegen om het verhaal compleet te maken. De zachtere houtsoorten zijn inderdaad aanzienlijk goedkoper, maar de levensduur van deze houtsoorten is redelijk beperkt. Daarom gebruiken wij uitsluitend houtsoorten die harder zijn voor het maken van de houten schuifpuien. De prijzen liggen daardoor iets hoger, maar dit ziet u terug in de levensduur. Zo trekt hardhout lang niet zo snel krom als zachtere houtsoorten.

Andere voordelen van houten schuifpuien zijn onder andere de natuurlijke uitstraling (waarmee het direct zachter oogt en een meer logische overgang naar de achtertuin is of het terras) en het feit dat hout aanzienlijk bewerkelijker is. Bent u op een gegeven moment uitgekeken op de kleur van uw houten schuifpui, dan pakt u verf en een kwast en past u de kleur aan.

Vergt een houten schuifpui niet ongelooflijk veel onderhoud?

Er wordt vaak beweerd dat u bijzonder vaak aan het werk moet met houten kozijnen en schuifpuien. Vooral houtrot en schimmel worden vaak genoemd. Kwalitatieve kozijnen en schuifpuien zijn altijd voorzien van een beschermende laag. Het komt niet voor dat een van onze kozijnen op een magische manier begint te rotten of schimmelen, omdat onze kozijnen volledig afgewerkt afgeleverd worden. Wel is het zo dat onbewerkte kozijnen die door de gebruiker niet correct geplaatst en afgewerkt worden gevoelig kunnen zijn voor rot en schimmel.

Over het onderhoud hoeft u zich niet zoveel zorgen te maken. Pas wanneer er duidelijke beschadigingen of problemen met het houtwerk zijn, moet er ingegrepen worden. Periodiek onderhoud aan onze houten kozijnen doet u doorgaans eens per jaar waarbij u het kozijnhout alleen afneemt met een doek met lauwwarm water en een zacht schoonmaakmiddel. Dit zorgt ervoor dat het vuil verwijderd wordt en er geen openingen in het houtwerk ontstaan. Compleet verven van de houten kozijnen gebeurt eens per 10 tot 15 jaar in normale omstandigheden.

Hoe zit het met de levensduur van een houten schuifpui?

Wanneer u de houten schuifpui jaarlijks schoonmaakt en eens per jaar naloopt op beschadigingen, kunt u erop rekenen dat onze houten schuifpuien een bijzonder lange levensduur hebben. Kiest u eens voor onze houten schuifpuien, dan hoeft deze normaal gesproken tijdens uw leven niet meer vervangen te worden. Uiteraard helpen we u graag bij het verlengen van de levensduur. Zo is de levensduur altijd optimaal wanneer de kozijnen of schuifpuien geplaatst worden op de juiste manier (al dan niet door een specialist) en is de schoonmaak en het onderhoud de belangrijkste factor wanneer het gaat om de levensduur van een houten schuifpui of kozijn.

De beste houten schuifpui vindt u altijd makkelijk en snel bij ons

Een ander groot voordeel aan houten schuifpuien is dat deze op maat gemaakt kunnen worden. Wilt u weten of wij uw droomschuifpui kunnen maken en wat hiervoor de kosten zouden zijn? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.

Scroll naar boven