Houten kozijnen in antraciet; een trend of een blijvertje?

Trends en rages spelen een grote rol wanneer het gaat om interieurstyling. U kunt denken aan de kleuren op de muur en de meubels en bekleding. Gaat het om de kleur van uw houten kozijnen, dan raden we onze klanten doorgaans aan om wat voorzichtiger te zijn. Meegaan met een modetrend op het moment van kiezen kan ervoor zorgen dat u binnen een aantal jaar alweer met een kwast in uw hand staat om de kleur van de kozijnen aan te passen naar de nieuwste interieurtrend.

Op dit moment zijn houten kozijnen in antraciet bijzonder in de mode. Heel verrassend is dat niet: antraciet is een interessante, diepe kleur met verschillende accenten en tinten, zodat u altijd een antracietkleur kunt vinden die bij u past. Is antraciet voor uw houten kozijnen een trend die u het beste voorbij laat glijden of is dit dé nieuwe stijl voor uw woning?

Waarom kiezen voor houten kozijnen in antraciet?

Antraciet (ook wel steenkoolkleur genoemd) is een warme kleur die gemakkelijk te combineren is met uw interieur en mogelijke stijlen voor bijvoorbeeld van uw meubels. Daarnaast is antraciet een vergeeflijke kleur: vuil is lang niet zo snel te zien wat betekent dat u de kozijnen gewoon schoon kunt maken wanneer het u uitkomt.

Daarnaast geven onze klanten vaak aan dat zij de uitstraling van het antraciet zeer waarderen. Ondanks dat het een natuurlijke kleur is, komt een antracieten houten kozijn bijzonder modern over en zorgt het voor een luxe uitstraling door de donkere kleur van de kozijnen.

Kan ik antraciet ook terug laten komen in het interieur van mijn woning?

U kunt antraciet relatief eenvoudig terug laten komen in uw woning, om zo een verband te leggen met de kleur van uw kozijnen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meubels in antraciet te bestellen (of de huidige bank opnieuw te laten bekleden). Andere oplossingen zijn een antracieten vloerkleed of een muur (gedeeltelijk) antraciet verven. Wanneer u daarnaast zorgt voor genoeg heldere, frisse kleuren, blijft de ruimte optisch gewoon ruimtelijk. Wilt u juist een knussere uitstraling, dan combineert u de antracietkleuren met andere donkere kleuren, om de ruimtes zo optisch juist kleiner te maken.

Welke RAL-kleuren kies ik wanneer ik antraciet wil voor mijn houten kozijnen?

Bij het bestellen van verf of nieuwe kozijnen die geschilderd geleverd worden, heeft u RAL-kleuren nodig om zeker te weten dat u de juiste kleur binnenkrijgt. Voor antraciet kiest u voor RAL 7016, RAL 7021 of RAL 9005. Bent u op zoek naar een afwijkende kleur die toch in de buurt komt van antraciet, maar dit net niet is? Dan vragen we u contact met ons op te nemen, zodat we samen de RAL-kleuren kunnen bekijken die passen bij uw wensen en eisen. Aangezien wij samenwerken met experts door heel het land, kunt u erop rekenen dat we u altijd op maat kunnen helpen, ook wanneer het gaat om het vinden van exact die ene kleur die u wilt voor uw houten kozijnen.

Kozijnen in alle gewenste RAL-kleuren vindt u altijd bij ons!

Houten kozijnen in antraciet zijn een interessante optie, zeker omdat dit een kleur is die zich makkelijk laat combineren, ook wanneer u een andere stijl in uw interieur wilt na verloop van tijd. Is antraciet nou net niet de kleur die u wilt? Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij schilderen alle houten kozijnen en schuifpuien zelf, wat betekent dat u altijd zelf de RAL-kleur van tevoren aan kunt geven.

Scroll naar boven