Ramen met roeden; de klassieke uitstraling. Wat zijn uw opties?

Ramen met roeden staan bekend als ramen met de klassieke uitstraling. Om te begrijpen hoe dat precies zit, moeten we een stukje terug in de tijd. Vroeger was het nauwelijks mogelijk om glas als één geheel in grotere ramen te zetten. Daarom werd het raam opgedeeld in kleinere delen, met latten die in het raamkozijn het glas opdeelden. Deze latten worden roeden genoemd. Tegenwoordig zijn zij niet meer nodig; het materiaal is sterk genoeg om complete ramen in een kozijn te plaatsen zonder dat dit problemen oplevert.

Wilt u een klassieke uitstraling voor een oudere woning, een woonboerderij of een pand waarin u gewoon liever ramen met roeden heeft omdat u dit mooier vindt? Dan is dat uiteraard mogelijk; er zijn tal van mogelijkheden om roeden in de ramen terug te laten komen.

Wat zijn de opties wanneer u ramen met roeden wilt?

De goedkoopste optie voor ramen met roeden vinden bij dubbelglas, waarbij de roeden tussen de twee lagen glas geplaatst worden. Dit is direct ook de meest onderhoudsvriendelijke optie. Aangezien de roeden tussen het glas zitten, heeft u hier nooit last van wanneer u de ramen schoonmaakt. Ook kan er geen vuil blijven liggen op de roeden zelf omdat zij simpelweg niet aan de buitenzijde van het raam zitten.

Een andere optie zijn ramen met roeden aan de buitenzijde. Deze roeden zitten over het glas heen aan de binnenzijde, buitenzijde of beide zijdes. In dit geval heeft u wat meer werk met het schoonmaken van de ramen, maar het ziet er aanzienlijk authentieker uit van dichtbij. Aangezien de roeden op het glas zelf zitten, kunnen deze ramen makkelijk aangezien worden voor de echte klassieke ramen met roeden.

De laatste optie is precies wat we eigenlijk al verraden hebben. Het zijn de eigenlijk ramen die opgedeeld zijn met roeden. Dat betekent dat dit dus geen massief glas is, maar een raam dat opgedeeld is in verschillende delen. Deze optie is redelijk ongebruikelijk, omdat het duurder is en meer onderhoud vergt. Heeft u een monumentaal pand en is een authentiek raam met roeden de enige optie, dan kunt u uiteraard ook gewoon bij ons terecht.

Wanneer kiest u voor ramen met roeden?

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor ramen met roeden. Klanten kiezen bijvoorbeeld voor roeden in de ramen wanneer zij een klassieke uitstraling willen voor de ramen of de volledige woning. In woonboerderijen of woningen met authentiek-ogende woningen is het bijvoorbeeld aantrekkelijker om te kiezen voor ramen met roeden zodat de ramen niet uit de smaak vallen.

U kunt ook kiezen voor ramen met roeden wanneer u een groot raam op wilt delen in kleinere ramen om er zo voor te zorgen dat het geen enorm ‘gat’ lijkt te worden in uw woning. Een andere reden om te kiezen voor ramen met roeden is om het nieuwe raam aan te laten sluiten bij de overige ramen in uw woning. Wanneer alle ramen roeden hebben en een nieuw groot raam niet van roeden voorzien wordt, kan dit zorgen voor een stijlprobleem.

Ramen met roeden op maat laten maken

Bent u op zoek naar ramen met roeden en wilt u graag houten kozijnen met het oog op de prijs-kwaliteitverhouding? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij maken alle kozijnen op maat, waarbij we rekening houden met uw wensen en budget, zodat we altijd een passende oplossing kunnen vinden voor elke klant; particulier of bouwbedrijf. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of direct ons aan de tekentafel zetten voor een raam met roeden voor u? Neem dan vooral vandaag nog contact met ons op.

Scroll naar boven