houten kozijnen regio

Kosten van houten kozijnen; wat is de prijs eigenlijk?

Kozijnen kopen is niet iets waar u standaard op zit te wachten. Wanneer meerdere kozijnen vervangen moeten worden, loopt u immers tegen een fikse kostenpost aan. Hoe zit het eigenlijk met de kosten van houten kozijnen? Wat is de prijs van houten kozijnen op maat en zijn er manieren om te besparen op de kosten, bijvoorbeeld door zelf de kozijnen te plaatsen?

Uiteraard zijn de kosten van de houten kozijnen afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals het profiel en de afmetingen. Toch geven we u graag een indicatie over de kosten die u kunt verwachten en vertellen we waarom het besparen op houten kozijnen eigenlijk een zeer slecht idee kan zijn.

Wat is de prijs van houten kozijnen?

Voor een vast kozijn kunt u rekenen op een gemiddelde prijs rond de € 450 inclusief btw. Ingewikkeldere constructies, zoals een draai-kiepraam met gemiddelde afmetingen, komen zo rond de € 575 uit. De prijzen van de houten kozijnen zijn uiteraard afhankelijk van de afmetingen en de toevoegingen aan het kozijn. Hoe meer glas, scharnieren en andere onderdelen toegevoegd worden aan het ontwerp, hoe hoger de prijs uit zal vallen.

Toch vallen de kosten voor kozijnen op maat vaak lager uit dan gedacht wordt. Bij ons kunt u altijd hardhouten kozijnen op maat bestellen, waarbij we vooral letten op de service. U vertelt ons wat u nodig heeft, wij maken een schets op maat en vervolgens kijken we samen naar de kosten van het kozijn en of deze voldoet aan de eisen die u heeft. Na een vrijblijvend gesprek en een schets aan de hand van uw wensen weet u dus altijd van tevoren wat de prijs is van de kozijnen die u door ons laat produceren. Wel zo praktisch wanneer u binnen een budget moet blijven, of wanneer uw klant een groter aantal kozijnen wil laten vervangen.

Kan ik besparen op de kosten van houten kozijnen?

Er zijn tal van manieren om te besparen op de kosten van houten kozijnen. We vallen echter graag direct met de deur (al dan niet inclusief het deurkozijn) in huis; nagenoeg alle manieren om te besparen op de kosten kunnen ervoor zorgen dat u met veel hogere kosten komt te zitten. De levensduur en de functionaliteit van een houten kozijn zijn namelijk afhankelijk van de kwaliteit van het kozijn zelf en de manier waarop het kozijn gemonteerd wordt.

Een voorbeeld; u besluit om op de kosten van de houten kozijnen te besparen door zelf het kozijn te plaatsen. Dat is mogelijk, want al onze kozijnen kunnen direct geplaatst worden nadat wij deze bij u leveren. Tijdens het monteren gaat het niet helemaal goed met de afdichting aan de onderzijde van het kozijn, maar u besluit dat dit geen kwaad kan.

Dit kleine foutje zorgt ervoor dat de isolatiewaarde van het kozijn afneemt en biedt vocht de mogelijkheid om uw woning en het kozijn binnen te dringen op een plek waar dit niet opgemerkt wordt. Binnen twee jaar tijd moet het kozijn weer gedemonteerd worden om de problemen te verhelpen. Grote kans dat er daarbij ook een nieuw kozijn nodig is.

Wij raden standaard aan om te kiezen voor nieuwe hardhouten kozijnen. Alleen op die manier heeft u garantie op de kwaliteit en weet u zeker dat de levensduur van het houten kozijn optimaal is. Daarnaast raden we aan om de kozijnen te laten plaatsen door een specialist. Zo weet u zeker dat het kozijn op de juiste manier geplaatst wordt én kunt u gebruikmaken van garantie wanneer er toch problemen ontstaan.

Besparen op de kosten van houten kozijnen door te kiezen voor onze kozijnen

Houten kozijnen op maat betekent een zekere meerprijs, omdat elk kozijn op bestelling gemaakt moet worden. Toch is dit tegelijkertijd een manier om te besparen op de kosten. Heeft u speciale kozijnen op maat nodig, dan is het beter om iets meer te betalen voor een kwalitatief kozijn op maat, zodat deze direct geplaatst kan worden zonder aanpassingen te moeten doen.

Daarnaast is het besparen van een paar tientjes op een houten kozijn lang niet altijd zo interessant als u denkt. Wat heeft u liever; een kozijn dat compleet op maat gemaakt is naar uw wens, en direct geverfd is in de RAL-kleur die bij de stijl van uw woning past, plus plaatsing door een specialist, of toch liever een zo goedkoop mogelijk kozijn omdat u een te scherp budget gekozen heeft?

De prijs van houten kozijnen; wij gaan graag rekenen voor u

Bent u op zoek naar houten kozijnen, maar wilt u graag van tevoren weten wat de exacte kosten zijn? Vertelt u ons dan eens wat u nodig heeft en wij zorgen ervoor dat u direct een prijs op maat ontvangt van ons. Uiteraard overleggen we ook graag met u over de mogelijkheden wanneer u binnen een budget moet blijven met het oog op de kosten voor de houten kozijnen.

Scroll naar boven