Houten raamkozijnen op maat

Houten raamkozijnen op maat laten maken door de expert

Houten raamkozijnen op maat zijn een ideale keuze wanneer u op zoek bent naar een raamkozijn met een unieke afmeting voor uw woning of bedrijfspand. Standaardkozijnen bieden vaak niet de vrijheid die u nodig heeft bij het verbouwen, bouwen of renoveren van een gebouw. Daarbij is het nog maar net de vraag wie tegenwoordig nog vast wil zitten aan een vast aanbod. Bij ons vindt u alle mogelijke houten raamkozijnen op maat. Daarbij bent u volledig vrij in de keuze voor de afmeting, de vorm en de kleur. Is het idee dat u heeft een functioneel en werkend raamkozijn, dan gaan we graag voor u aan de slag om het kozijn op maat voor u te maken.

Als grootste expert op het gebied van houten kozijnen zijn wij altijd in staat om te maken wat u nodig heeft. Bij ons hoeft u geen leveringen uit voorraad te verwachten; wij bieden maatwerk waarbij we samen met u het ontwerp van de houten raamkozijnen op maat bepalen en vervolgens pas aan de slag gaan met de productie. Daarmee heeft ons houten raamkozijn op maat nog meer voordelen dan het gemiddelde raamkozijn. Daarnaast helpen we u altijd graag persoonlijk verder. Met advies, met het maken van een houten raamkozijn op maat dat aan al uw wensen voldoet én met levering door een specialist, zodat de kozijnen altijd in optimale staat op de juiste locatie geleverd kunnen worden. Ook dat zijn redenen om te kiezen voor onze houten kozijnen!

Wanneer kiest u voor houten raamkozijnen op maat?

De meest gebruikelijke reden om te kiezen voor houten raamkozijnen op maat, is dat de standaardkozijnen niet de beste optie zijn of er geen standaardkozijn is dat past omdat u op zoek bent naar een uniek product. Vaak wordt bij groothandels gekozen voor de meest gebruikelijke afmetingen en kleuren, omdat daar de meeste vraag naar is. Voor u is dat redelijk waardeloos wanneer u een unieke afmeting nodig heeft, een uniek kozijn wilt kiezen voor uw woning of uw bedrijfspand. Of wanneer u bijvoorbeeld wilt kiezen voor een kozijn dat geschilderd wordt in een van de RAL-kleuren die u niet vindt bij de groothandel, tenzij u zelf aan de slag gaat met verf.

Timmerlieden, aannemers en particulieren kiezen voor onze houten raamkozijnen op maat omdat dit gemak biedt, plus een enorme keuzevrijheid. Daarmee wordt het aanzienlijk makkelijker om te kiezen voor een houten raamkozijn dat past bij uw woning of bedrijfspand, of de plannen die u heeft. Zo hebben we houten raamkozijnen op maat mogen maken voor Amsterdamse grachtenpanden, waarbij de originele stijl behouden moest blijven, voor hoeves in Groningen waarbij de authentieke stijl terug moest komen en hebben we speciale kozijnen ontworpen voor nieuwbouwwijken door heel Nederland. Daarmee kunt u er gerust op rekenen dat wij altijd een houten kozijn op maat kunnen bieden voor elk gebouw waar u een kozijn wilt (laten) plaatsen.

vast kozijn
houten-kiepraam-kozijnen

Voor particulieren en voor professionals

Wanneer u op zoek bent naar een houten raamkozijn op maat, dan kunt u altijd bij ons terecht. Bent u als particulier op zoek naar één houten raamkozijn op maat, dan kijken we graag samen met u naar wat u nodig heeft en hoe we dit het beste voor u kunnen regelen. Werkt u samen met een aannemer of timmerman, dan is het verstandig om deze ook in het proces te betrekken. Zo weet u namelijk zeker dat het eindproduct ook precies is wat u wilt hebben. Ook weet u op deze manier zeker dat het raamkozijn op maat ook daadwerkelijk geplaatst kan worden.

Bent u als professional op zoek naar een raamkozijn op maat van hout, of heeft u juist een groter aantal raamkozijnen nodig en bent u daarom op zoek naar een professional die u hierbij kan helpen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en de eisen waaraan het raamkozijn moet voldoen. Vervolgens gaan wij aan de slag met een schets, waarbij we direct rekening houden met de richtlijnen en regels waaraan uw project moet voldoen. Gaat u akkoord met de schets en het prijsvoorstel, dan gaan we aan de slag met de productie. Op voorhand geven we u uiteraard aan wanneer wij de raamkozijnen op maat kunnen leveren, zodat u hier rekening mee kunt houden bij het project. U bepaalt zelf of de raamkozijnen eerst veilig weggezet moeten worden op de pal, of dat u deze direct plaatst. De raamkozijnen zijn volledig afgewerkt en worden geverfd geleverd in de kleur die u gekozen heeft. U kunt dus altijd direct aan de slag.

Het transport van onze raamkozijnen op maat wordt altijd geregeld door een professional, ongeacht of u een particulier bent. Hier zijn enige kosten aan verbonden, maar het is tegelijkertijd de manier waarop wij kunnen garanderen dat onze producten in optimale staat aankomen bij onze klanten.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen binnen een specifiek project of heeft u vragen over de inzetbaarheid van onze houten raamkozijnen of de geschatte levertijd om zo te bepalen of wij een geschikte partner voor u zijn? Dan neemt u gewoon contact met ons op; we helpen u altijd graag persoonlijk verder en met goed overleg is het altijd mogelijk om iedereen tevreden te houden.

Waarom kiest u eigenlijk voor houten raamkozijnen?

Het is duidelijk dat de houten raamkozijnen op maat een slimme keuze zijn omdat u dan zeker weet dat het kozijn past én voldoet aan de eisen die u heeft. Maar waarom kiest u eigenlijk voor hout, wanneer er zoveel andere opties zijn? Eigenlijk is dat simpel; houten kozijnen zijn de beste kozijnen wanneer we kijken naar de levensduur van het materiaal, de belasting van het milieu en uw portemonnee. Houten kozijnen zijn de standaard en dat heeft tal van redenen.

Laten we beginnen met de isolatiewaarde van hout. De doelstelling is de woning met een nul op de meter. Dat betekent dat de woning en het bedrijfspand van de toekomst géén extra energie nodig heeft van buitenaf; alle energie wordt door de woning zelf geleverd (bijvoorbeeld door aardwarmte en zonnepanelen). Om dit mogelijk te maken moet het energieverbruik van het pand zelf zo laag mogelijk zijn. Dat begint met goede isolatie, omdat dit de kosten voor het verwarmen en koelen van de woning aanzienlijk verlaagt. De isolatiewaarde van houten raamkozijnen is hoger dan de isolatiewaarde van andere soorten kozijnen. Kiest u daarnaast voor glas met extra isolerende waardes, dan merkt u dit direct terug aan de energierekening. Dit geldt overigens ook voor onze houten schuifpuien en deurkozijnen. Zeker met een goede manier van plaatsen en afwerken kunt u rekenen op optimale isolatie.

Daarnaast is al het hout dat wij gebruiken bijzonder duurzaam. Aangezien er bewust verbouwd en gekapt wordt, kunnen wij zelfs zeggen dat ons hout milieuvriendelijk is. Dat is mede mogelijk door goede planning, bewuste keuzes en uiteraard de fotosynthese door de bomen zelf. Veel bewuster kan de keuze voor kozijnen dus eigenlijk niet worden. Tenzij u ook de levensduur van de houten kozijnen op maat naast deze factoren legt.

Onze houten kozijnen gaan namelijk zo’n 80 jaar mee. Dat betekent dat u de houten kozijnen slechts eenmaal hoeft te vervangen tijdens uw leven. Gaat het om een project voor een klant, dan is dit natuurlijk een ongelooflijk goed verkoopargument om uw project nog wat meer kracht bij te zetten.

Houten raamkozijnen en onderhoud

We spreken regelmatig klanten die twijfelen over de keuze van houten raamkozijnen omdat zij het onderhoud aan de kozijnen vrezen. Zij hebben het idee dat zij jaarlijks aan de slag moeten met de raamkozijnen en overwegen daarom andere opties. Gelukkig valt het onderhoud aan de houten raamkozijnen bijzonder mee. Sterker nog, lapt u zo’n twee tot drie keer per jaar de ramen? Neem dan eens per jaar een zachte doek en een sopje mee met niet-agressief schoonmaakmiddel. Neem de houten kozijnen af, spoel deze na met wat lauw water en u bent direct klaar. Aangezien onze raamkozijnen volledig gelakt afgeleverd worden (in de door u gekozen kleur uiteraard), heeft u de aankomende vijftien tot twintig jaar ook geen omkijken naar het schilderwerk. Dit geldt uiteraard alleen wanneer u jaarlijks de kozijnen schoonmaakt zoals eerder beschreven.

houtwerk kozijnen

Waarom kiest u voor onze houten raamkozijnen?

Wanneer u kiest voor onze houten raamkozijnen, dan kiest u voor de beste prijs-kwaliteitverhouding, waarbij u daarnaast altijd kunt rekenen op de beste service. Zo zorgen er ervoor dat onze houten raamkozijnen volledig klaar zijn om geplaatst te worden; u kunt als specialist direct aan de slag wanneer onze kozijnen geleverd worden. Als particulier kunt u ook zelf aan de slag met het plaatsen van de raamkozijnen, of u kunt ervoor kiezen om een specialist in te schakelen. Heeft u hier hulp bij nodig, laat dit dan vooral aan ons weten zodat we met u mee kunnen kijken.

Altijd een raamkozijn op maat voor elke woning en elk bedrijfspand

Wij zijn experts op het gebied van hout(bewerking) en het maken van kozijnen. Daarbij kunt u denken aan alle soorten kozijnen, van raamkozijnen tot deurkeuzen en uiteraard complete schuifpuien op maat. Onze expertise en ervaring maken het mogelijk om snel te schakelen en altijd kozijnen op maat te ontwerpen en te produceren voor elke woning en elk bedrijfspand.

Daarmee zijn we altijd in staat om de perfecte houten raamkozijnen op maat te maken voor elke klant. Laat ons weten wat u nodig heeft, geef de afmetingen door en wij gaan voor u naar de tekentafel. Wilt u eerst eens zien wat wij kunnen of wilt u inspiratie opdoen? Dan kunt u een afspraak maken in onze showroom, waar u tal van verschillende kozijnen kunt bekijken. Niet alleen heeft u op die manier een beter idee van de mogelijkheden, u kunt ook makkelijker bepalen wat u precies zoekt in een raamkozijn van hout. Uiteraard zijn wij in de showroom aanwezig om u van persoonlijk advies te voorzien. U kunt al uw vragen stellen, of samen met onze experts kijken naar uw situatie en welk soort kozijn daar het beste bij past.

Kiest u voor ons, dan helpen we u trouwens altijd persoonlijk verder wanneer dit nodig is. Door samen te kijken naar de mogelijkheden, de situatie en de eisen die u heeft, is het makkelijker om tot een geschikt raamkozijn van hout te komen. Dit geldt niet alleen voor particulieren die aan de slag willen met hun eigen woning; het geldt ook voor de professionals die in opdracht werken of bezig zijn met een nieuwbouwproject waarbij een bepaald idee goed uitgevoerd moet worden.

Met een raamkozijn op maat wordt het makkelijker om te (ver)bouwen, om de functionaliteiten optimaal tot hun recht te laten komen en daarnaast zijn houten kozijnen de verstandigste keuze wanneer er gekeken wordt naar levensduur, kosten en duurzaamheid. Dat is waarom wij uitsluitend houten kozijnen op maat maken.

Gaan wij aan de slag met een houten raamkozijn op maat voor u?

Bent u op zoek naar een houten raamkozijn en is een houten raamkozijn op maat de beste optie voor de woning of het bedrijfspand waarmee u aan de slag wilt? Kijkt u dan vooral eerst eens bij ons. Op de website vindt u veel informatie over de mogelijkheden, net als voorbeelden van de raamkozijnen die wij voor u kunnen maken. Van passieve raamkozijnen tot ramen die in alle richtingen open kunnen. Weet u al wat u nodig heeft en wat uw eigen wensen zijn met betrekking tot het raamkozijn dat u wilt bestellen? Neemt u dan vandaag nog contact met ons op zodat we u direct een prijsvoorstel op maat kunnen doen, plus een berekende opleverdatum. Weet u nog niet precies wat u nodig heeft of kunt gebruiken binnen het project? Neemt u dan contact met ons op zodat we u persoonlijk kunnen helpen, of boek een afspraak in onze showroom zodat we samen met u naar de beste mogelijkheden kunnen kijken die geschikt zijn voor u.

Scroll naar boven