Houten kozijnen op maat

Houten kozijnen zijn bijzonder in trek. De voordelen van houten kozijnen zorgen ervoor dat zij zich prima lenen voor de moderne woning en de huidige richtlijnen. Wilt u besparen op de energiekosten, vrije keuze hebben in de afmetingen van uw kozijnen of zeker weten dat u kiest voor kozijnen met een bijzonder lange levensduur, dan kunt u altijd bij houten kozijnen terecht.

Als specialist op het gebied van houten kozijnen weten we dat er veel vragen zijn rond hardhouten kozijnen op maat, zoals de prijs, de levensduur en het onderhoud aan de houten kozijnen. Daarom helpen we u graag verder met een complete pagina vol informatie over deze punten. Zo wordt het maken van een afweging een stuk makkelijker. Mocht u op zoek zijn naar advies op maat, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag persoonlijk verder bij het maken van een keuze, ongeacht of het om uw eigen woning gaat of een project dat u voor een klant uitvoert.

Waarom kiest u voor hardhouten kozijnen op maat?

Laten we beginnen met de voordelen van hardhouten kozijnen op maat. De kans is groot dat u niet bij een groothandel terecht kunt, omdat u persoonlijke wensen heeft. Of simpelweg omdat de afmetingen van uw huidige kozijn geen standaardmaten zijn en u geen zin heeft om een complete muur te verbouwen, zodat een standaardkozijn ingemeten kan worden.

Dat is precies waarom wij niet uit voorraad leveren. Wij weten dat elk kozijn uniek kan zijn. Wanneer u een ouder pand gaat verbouwen of juist een unieke nieuwbouwwoning neer wilt zetten, dan is de standaard helemaal niet handig. Daarom kunt u bij ons gewoon de gewenste maten doorgeven, waarna wij het houten kozijn op maat voor u maken. Daarmee weten we altijd zeker dat we het perfecte kozijn voor u hebben.

Wilt u geen gedoe, geen moeite met het plaatsen van het houten kozijn én wilt u zeker weten dat het kozijn past, direct geplaatst kan worden en gelakt is in de door u gekozen RAL-kleur, dan kiest u voor hardhouten kozijnen op maat.

Wat zijn de voordelen van houten kozijnen precies?

Houten kozijnen bieden tal van voordelen. Onze houten kozijnen bieden nóg meer voordelen. Wanneer u kiest voor onze hardhouten kozijnen, dan kiest u automatisch voor duurzaamheid. Ze gaan langer mee dan kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn milieuvriendelijker, omdat er niet steeds nieuwe materialen gebruikt hoeven te worden. Bij goed onderhoud gaan de houten kozijnen langer mee.

Een ander voordeel aan houten kozijnen is dat zij veel betere isolatiewaardes laten zien. Met het idee van nul-op-de-meter-wonen in de toekomst gaat dit een ontzettend grote rol spelen. Elke vorm van isolatie waarmee we de energievraag kunnen verlagen, is een manier om de meter omlaag te krijgen immers. Houdt wel in de gaten dat voor de optimale isolatiewaarde ook goed glas nodig is, plus montage op professionele wijze om het effect te kunnen garanderen. Uiteraard geldt dit voor alle kozijnen; niet alleen voor houten kozijnen.

vast kozijn
houten-kiepraam-kozijnen

Wat is de prijs van houten kozijnen?

Wanneer het gaat om de kosten van houten kozijnen, dan vrezen de meeste mensen direct een flink prijskaartje. En heel onterecht is dat niet. Zeker niet wanneer u direct meerdere kozijnen nodig heeft voor het renoveren of verbouwen van uw woning, of het bouwen van een nieuw bedrijfspand of een nieuw huis. Wanneer u veel verschillende kozijnen nodig heeft, is het daarnaast lastig om het overzicht te bewaren.

Aangezien de prijs van een houten kozijn afhankelijk is van de afmetingen van het kozijn, de materiaalkeuze en de keuze voor het glas, kunnen we u geen prijs op de website noemen. Een verleidelijke ‘vanaf prijs’ is vooral misleidend en een manier om mensen binnen te halen. Wij helpen u graag persoonlijk verder met advies op maat, zodat u daadwerkelijk weet wat de prijs is van de houten kozijnen die u bij ons kunt bestellen.

U hoeft daarvoor niet specifiek naar ons toe te komen. Het is mogelijk om direct via de website een vrijblijvende offerte aan te vragen, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn en aan welke prijs u kunt denken. U kunt ons ook gewoon bellen om de afmetingen en wensen door te geven, waarna we een prijs op maat kunnen maken voor u.

Gaat het om een groter project, neemt u dan vooral contact met ons op; we kijken graag samen met u naar de mogelijkheid om een groter aantal hardhouten kozijnen op maat te leveren. Uiteraard kunt u ook dan rekenen op een scherpe prijs en de hoogste kwaliteit.

 

Wat krijg ik wanneer ik voor jullie hardhouten kozijnen kies?

Kiest u voor onze kozijnen, dan kiest u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding. U kiest ook optimaal gemak. Zo zijn onze kozijnen volledig gelakt, zitten de ruiten er al in én zijn de kozijnen afgehangen. Met andere woorden; onze kozijnen kunnen direct geplaatst worden wanneer deze bij u geleverd worden. Praktisch wanneer eigenlijk alles al klaar is voor het kozijn of wanneer u aan het werk bent bij een klant en de klus binnen korte tijd af wilt kunnen ronden.

Wilt u de kozijnen eerst eens bekijken of wilt u weten wat wij kunnen maken? Dan maakt u gewoon een afspraak in onze showroom. Daar kunt u tal van verschillende kozijnen bekijken. Handig om inspiratie op te doen of het maken van een keuze nog wat makkelijker te maken. Uiteraard helpen we u graag persoonlijk verder in onze showroom wanneer u vragen heeft over de mogelijkheden of de kozijnen die wij voor u op maat kunnen maken.

Zijn de kosten van houten kozijnen echt zo hoog?

De aanschafprijs van houten kozijnen kan even slikken zijn, maar wanneer u goed kijkt naar de prijs, dan ziet u al snel dat hardhouten kozijnen eigenlijk veel goedkoper zijn dan u denkt. Dat heeft te maken met de levensduur van de houten kozijnen. Kwalitatieve hardhouten kozijnen kunnen namelijk met gemak minstens 80 jaar meegaan. Uiteraard geldt dit uitsluitend bij correcte montage en regelmatig onderhoud aan de kozijnen. Dit komt doorgaans neer op eens per jaar schoonmaken en eens per 15 tot 20 jaar schilderen om ervoor te zorgen dat het hout goed beschermd blijft.

Kiest u nu voor goede hardhouten kozijnen op maat, dan is dat de laatste keer dat u een kozijn kiest voor die plek in uw woning of bedrijfspand. Daarmee zijn de eigenlijke kosten van de houten kozijnen veel lager dan gedacht wordt door veel mensen. Een kunststof of tweedehands kozijn mag goedkoper lijken, maar de kortere levensduur zorgt ervoor dat de eigenlijk kosten van deze kozijnen juist hoger liggen dan de prijs van nieuwe hardhouten kozijnen.

Waarom kiest u eigenlijk voor onze houten kozijnen?

Als particulier wilt u graag zeker weten dat u kiest voor kwalitatieve kozijnen waarbij u kunt rekenen op een lange levensduur. Ook is de kans groot dat u persoonlijke wensen heeft, bijvoorbeeld over de werking van het kozijn of de kleuren. Wij staan klaar om te luisteren naar uw wensen. Weet u niet precies wat mogelijk is, dan denken we graag met u mee, onder andere over de functie. Zo hoeft niet elk raam geopend te kunnen worden en is de breedte van de schuifpui niet alleen belangrijk om naar binnen en buiten te kunnen; het kan ook gebruikt worden om uw huis groter te laten lijken.

Bent u een professional? Dan wilt u kunnen rekenen op de beste kwaliteit, maar is gemak ook minstens zo belangrijk. U heeft namelijk meer te doen dan alleen het kozijn te plaatsen. Dat is waarom we u graag voorzien van detailtekeningen en ervoor zorgen dat uw bestelling altijd op tijd geleverd wordt, zodat u geen vertraging oploopt. Heeft u een veel groter project, dan kunt u altijd contact met ons opnemen zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden; we maken het u graag zo makkelijk mogelijk, zodat u gewoon door kunt blijven gaan met het werk.

kozijnen op maat
houtwerk kozijnen

Hebben de houten kozijnen de toekomst?

Wanneer u kijkt naar de klimaatdoelstellingen en de voorkeuren van de moderne consument, dan ziet u dat het vooral gaat om het terugdringen van de energiebehoefte en zo duurzaam mogelijk te wonen en leven. Bij duurzaam wonen hoort bouwen met hernieuwbare materialen en tegelijkertijd materiaal waarbij nauwelijks of geen uitstoot vrijkomt bij het verwerken van de materialen tot het uiteindelijke eindproduct of halffabricaat. Ook is het belangrijk dat de isolatie van de materialen goed is én dat er een lange levensduur verwacht mag worden.

Hoewel deze lijst aan eisen nauwelijks te combineren lijkt, is dit precies wat u kunt verwachten van onze hardhouten kozijnen. Door bewust hout te verbouwen, kunnen we spreken van duurzaam hout waarbij de bomen gedurende hun groei tot eindproduct ook nog eens zorgen voor een schonere lucht door middel van de fotosynthese.

Ook isoleren houten kozijnen veel beter, waardoor er minder energie nodig is om de woningen of bedrijfspanden te verwarmen of te koelen. Al met al kunnen we dus met gemak stellen dat de hardhouten kozijnen de toekomst zijn, zeker met een levensduur die boven de 70 jaar ligt.

Hebben houten kozijnen niet ongelooflijk veel onderhoud nodig?

Het is een misvatting dat houten kozijnen veel meer onderhoud nodig hebben dan kunststof kozijnen. Wast u uw ramen vaker dan eenmaal per jaar, dan kunt u het jaarlijkse onderhoud zelfs gewoon meenemen met het ramenlappen. Maak een sopje met een schoonmaakmiddel dat niet-bijtend is en gebruik een zachte doek om de buitenkant van de kozijnen schoon te maken. Gebruik geen schuursponsje, want dit kan het kozijn (met name de verf) beschadigen. Spoel na het schoonmaken het kozijn af en u bent direct klaar voor het aankomende jaar.

Wanneer u dit elk jaar doet, kunt u daarnaast snel problemen opmerken, zoals beschadigingen in de verf of hardnekkig vuil. Duivenpoep is bijvoorbeeld slecht voor de verf. Het is belangrijk dat al het hout beschermd is door een laag verf. Op die manier voorkomt u houtrot en kunt u erop rekenen dat de houten kozijnen inderdaad een bijzonder lange levensduur hebben.

Aangezien houten kozijnen doorgaans eens per twintig jaar geverfd moeten worden, valt zelfs dit onderhoud sterk mee. Het jaarlijkse onderhoud kunt u makkelijk zelf doen; het schuren en verven van houten kozijnen is iets meer werk. U kunt dit ook zelf doen, maar er zijn veel mensen die dit liever overlaten aan een professionele schilder, zodat zij weten dat het nauwkeurig en correct gedaan wordt. En waarschijnlijk ook omdat het gewoon minder moeite kost.

Kiest u ook voor houten kozijnen?

Bent u een woning aan het bouwen voor uzelf of een opdrachtgever, of gaat u verbouwen? Dan komt u voor keuzes te staan. Een van de keuzes is de keuze voor kozijnen. Houten kozijnen zijn voor de meeste gebouwen de beste keuze, zeker wanneer er rekening gehouden wordt met de toekomstige eisen en richtlijnen waar we allemaal mee te maken gaan krijgen.

Bent u op zoek naar houten kozijnen en wilt u meer weten over de mogelijkheden of de kosten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn specialist in hardhouten kozijnen op maat en zijn altijd in staat om maatwerk te leveren. Ook wanneer het gaat om zeer bijzondere afmetingen of persoonlijke wensen die terug moeten komen in de houten kozijnen.

Vertelt u ons wat u nodig heeft qua afmetingen en functionaliteiten, dan voorzien wij u van een offerte op maat, zodat u direct weet wat wij voor u kunnen betekenen. Wilt u eerst zien wat wij kunnen doen, dan boekt u een afspraak in onze showroom waar we u ook graag persoonlijk verder helpen. Bij ons kunt u niet alleen rekenen op hardhouten kozijnen op maat; u kunt ook altijd rekenen op persoonlijke service.

Scroll naar boven